Coöperatieve buren

Denk je soms na over de toekomst van je woning? Zijn de ramen aan vervanging toe? Wil je besparen op de stookkosten en genieten van een comfortabel binnenklimaat het hele jaar door? Of misschien sta je wel al eens stil bij je oude dag? Wil je zo lang mogelijk in je huis blijven wonen?

Omdat het aangenaam wonen is in een wijk met veel groen, vlakbij het buurtpark en alle vertrouwde winkels en noodzakelijke diensten.

Coöperatieve buren groeien naar elkaar toe

Met Coöperatieve Buren introduceert LabLand een renovatiemodel dat verouderende vrijstaande woningen wil klaarstomen voor de toekomst. Het model vertrekt van minimaal twee buren die samen nadenken om te renoveren. Dat betekent het energieverbruik maximaal beperken, de woning aanpassen aan toekomstige zorgnoden, maar ook onderzoeken of de beschikbare ruimte beter kan benut worden.

In een Gentse verkaveling groeiden de buren letterlijk naar elkaar toe en creëerde de renovatie ook bijkomende betaalbare woningen voor nieuwe huishoudens, met behoud van woonkwaliteit en een opwaardering van de groene buitenruimte. Zo zijn er tal van creatieve ontwerpen te bedenken.

Dankzij de samenwerking en met de financiële ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen kan LabLand een aantal Oost-Vlaamse buren met vrijstaande woningen gratis een architecturale voorstudie aanbieden voor een gemeenschappelijke renovatie.

Hoe gaat dat in zijn werk?

We starten met een verkennend gesprek van ongeveer twee uur. Dat doen we bij voorkeur bij u thuis. LabLand luistert naar uw ideeën, noden en wensen en bekijkt ter plaatse de bestaande toestand. U hoeft in deze fase uw buren nog niet te betrekken. Dat kan een pluspunt zijn, maar is niet noodzakelijk.    

Na dit eerste gesprek bekijken we samen wat de slaagkansen zijn om de buren te betrekken.

Meer weten?


Maak kennis met Coöperatieve buren!

Blijf op de hoogte