Circular Work

Met “Circular Work” vullen we tijdelijk leegstaande handelspanden in stadscentra om tot circulaire co- werkplekken en etalageruimtes voor lokale ondernemers en starters.

Sterk stijgende winkelleegstand

Dat er een prangende nood is aan kwalitatieve oplossingen voor de talloze vormen van leegstand die we momenteel in Vlaanderen aantreffen, bepleit ook Erik Grietens in zijn recentste artikel via Bond Beter Leefmilieu.

Circular Work

Bij LabLand zien we die tijdelijke leegstand als een opportuniteit. Een manier om jonge ondernemers in de circulaire economie kansen te bieden, gaande van betaalbare, flexibele co-werkplekken tot etalageruimtes om hun producten te etaleren.

Via deze invullingen hopen we tevens de basis te leggen voor een Gentse community van ondernemers die zich verdiepen in de circulaire economie. Zo’n platform kan ongetwijfeld tot fascinerende kruisbestuivingen leiden en heel wat kennisdeling stimuleren rond talloze duurzame thematieken.

Daarnaast zullen we de inrichting van onze panden ook volledig circulair aanpakken. We zetten maximaal in op gerecupereerde en hernieuwbare materialen en focussen daarbovenop op demonteerbare ontwerpen zodat elke inrichting integraal en vlot verhuisd én hergebruikt kan worden op een volgende locatie.

Zoektocht naar leegstaande panden

Heb of ken jij een tijdelijk leegstaand handelspand dat we nieuw leven kunnen inblazen door het kwalitatief te benutten? 

Wij nemen graag al je praktische zorgen uit handen en beschermen je pand meteen ook tegen verloedering, kraak en vandalisme. Ook voor de straat of buurt is een levendig pand trouwens een belangrijke troef: het stimuleert passage voor de andere winkels en legt telkens constructieve linken met de buurt.

Op zoek naar een werkplek?

Lokale ondernemer op zoek naar een laagdrempelige plek om je duurzame activiteiten uit te oefenen of je innovatief product in de schijnwerpers te zetten?

Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen.

Benieuwd? Kom eens langs op onze eerste CircularWork locatie, een voormalige fruitwinkel op de Bevrijdingslaan 70, 9000 Gent.

Blijf op de hoogte