Voor wie – particulieren

LabLand voor particulieren

LabLand ontwikkelt  samen met experts en bewoners vernieuwende renovatiemodellen. We testen die modellen vervolgens uit in de praktijk. Zo bouwen we aan onze ambitie om al doende te leren en waardevolle experimenten op te schalen tot nieuwe standaarden voor de toekomst.


Niet enkel figuurlijk zoeken we naar manieren om de grenzen van het mogelijke te overschrijden. We trachten letterlijk over perceelsgrenzen heen te werken door middel van onderzoek naar collectief verbouwen, dit telkens met een grote focus op het maximaliseren van de connectie met de buurt. We ontwikkelden er zelfs een aparte term voor: Verburen. We zien namelijk heel wat concrete opportuniteiten voor buren die samen aan de slag gaan en zo de schaarse ruimte optimaal benutten.

Meer weten?

Inschuifhuis

LabLand ontwikkelde met het InschuifHuis een bouwmethode om een moeilijk of niet te renoveren rijwoning vlot te vervangen door een nieuwe

Bekijk renovatiemodel

Cooperatieve buren

Met Coöperatieve Buren introduceert LabLand een renovatiemodel dat verouderende vrijstaande woningen wil klaarstomen voor de toekomst.

Bekijk renovatiemodel