Bevrijdingslaan 70 Gent

In de Bevrijdingslaan in Gent transformeerde LabLand een leegstaande winkel naar een werkplek met een vergaderruimte en ateliers voor creatieve initiatieven uit de buurt. De voormalige fruitwinkel is vandaag een gedeeld atelier van onder meer theatermakers, een meubelrestaurateur, een pottenbakker en een lasser. Na een lokale rondvraag bleek daar de grootste nood aan te zijn. De voorste ruimte van het pand werd een vergader- en workshopruimte. Die gebruikt LabLand voor eigen activiteiten, maar ze wordt ook opengesteld voor andere initiatieven. De voormalige koelcellen doen dienst als stockageruimte voor buurtorganisaties. 

Het pand werd circulair ingericht. De glazen binnenwand die de vergaderruimte afscheidt van het atelier is gebouwd met recupmaterialen. Het glas is afkomstig uit een woning die enkele straten verderop wordt verbouwd. Ook de nieuwe geluidsisolerende voordeur en het overige schrijnwerk deden al eerder elders dienst. Het schrijnwerk is geplaatst door Huismus en is eenvoudig te demonteren. Dat laatste geldt ook voor het keukeneiland, een coproductie van LabLand en HITCH en de tafel van LABEUR

Je kan momenteel ook een aantal kunstwerken bezichtigen van gedetineerden uit de Nieuwe Wandeling. Die werken maken deel uit van een project van S.M.A.K., Topo Copy en de Rode Antraciet.

Op zoek naar een vergaderzaal of workshopruimte? De vergadertafel biedt plaats aan 8 personen. Voor een workshop hebben we 20 zitplaatsen. 

Je kan de ruimte huren per dagdeel:
– 60 (commercieel)
– 45 (vzw)
– 35 (buurtorganisaties)

Neem contact op met jan@labland.be.

Het pand is eigendom van wooncoop en wordt in de toekomst getransformeerd tot een coöperatief woonproject.