Openingsfeest:

Tijdelijk buurthuis in Malem!

De buurtorganisaties van de Gentse wijk Malem sloegen de handen in elkaar om met ondersteuning van de Stad een tijdelijk buurthuis te bouwen én te beheren. Vanaf woensdag kunnen de inwoners van Malem er terecht om elkaar te ontmoeten, te spelen en een praatje te maken. 

De Stad Gent plant er de komende jaren de bouw van definitieve jeugd- en ontmoetingsruimtes, maar zulke bouwprojecten kosten tijd. Dus kwamen de verschillende buurtpartners zelf met een voorstel: we bouwen een tijdelijk buurthuis. 

Hiervoor deden ze beroep op LabLand. En het resultaat mag er zijn: een ontwerp op basis van tweedehands zeecontainers, een demonteerbare tentstructuur en een prefab verwarmde unit vormen er de komende vier jaar de  basis voor de gloednieuwe ontmoetingsplek. En daarna? Na afloop zijn alle delen van het ontwerp vlot verhuisbaar naar een volgende locatie voor vergelijkbare initiatieven. 

Nu woensdagnamiddag 29/06 vanaf 16u zullen de jongeren uit de wijk het buurthuis zelf komen verkennen, inrichten en plannen maken voor de zomer. Om 17u komen ook de Gentse burgemeester, schepen De Bruycker en schepen El-Bazioui langs voor de feestelijke opening. 

Kom je de tijdelijke infrastructuur graag zelf bewonderen? Wees welkom!

Afspraak op woensdag 29/6 vanaf 16u, Normandiëlaan 2 te Gent. 

Een project in samenwerking met VZW Allemalem, Stad Gent, Lab15, ‘t Groot Plein jongeren, Circusplaneet, Averroes, Vroem Vroem, Futsal, Besiktas en Vzw Jong. Voor ondersteuning kunnen de jongeren steeds beroep doen op vzw Formaat, Buurtwerk, Jeugddienst, Stedelijke Vernieuwing en Beleidsparticipatie.

Ook op zoek naar oplossingen voor een tijdelijke infrastructuur op circulaire wijze? LabLand denkt graag met je mee! Vertel ons je idee via contact@labland.be.