‘Veld 12 west’ op The Loop krijgt tijdelijk twee modulaire woonunits en bikepark

Het braakliggende terrein naast padelclub Garrincha op The Loop krijgt een tijdelijke invulling. LabLand bouwt dit najaar twee modulaire woonunits voor kwetsbare thuislozen. Daarnaast komt er een bikepark dat voor iedereen toegankelijk is.

In afwachting van de verdere ontwikkelingen op de westelijke zijde van The Loop wordt de komende jaren ingezet op een aantal tijdelijke invullingen. Sogent en Banimmo lanceerden een oproep voor zo’n invulling op een braakliggend terrein van 6.500 vierkante meter naast padelclub Garrincha. LabLand krijgt in samenwerking met vzw Nest Woonrecht de kans er twee modulaire woonunits te plaatsen. Twee dakloze jongvolwassenen zullen intrekken waarbij Vzw Nest Woonrecht voorziet in de begeleiding en opvolging van de jongeren.

“Het unieke aan dit woonproject is de ligging. Het is een plek waar deze thuisloze jongvolwassen tot rust kunnen komen. Ze worden door ons begeleid, omdat ze kwetsbaar zijn op de huis­ves­ti­gings­markt of opgroeien in een problematische context. Door een stabiele woonplek te creëren, geloven we dat we verandering in gang kunnen zetten.”
– Silke Heiden , bestuurslid vzw Nest Woonrecht

Naast de woonunits wordt een ander deel van het terrein door Labland vzw en Cycling Vlaanderen ingericht als bikepark. Vanaf deze zomer kan iedereen er terecht voor onder meer BMX, mountainbike en veldrijden. Het parcours wordt avontuurlijk ingekleed met heuvels, een wasbord, balken en nog veel meer. Het bikepark is voor iedereen toegankelijk en ook verschillende Gentse organisaties kunnen er gebruik van maken.

We vinden het belangrijk dat er op The Loop, naast kantoren en bedrijven, ook sociale projecten een plek kunnen krijgen. Daarnaast spreekt het voor zich dat het bikepark, dat gratis toegankelijk zal zijn, een echte meerwaarde kan betekenen voor de buurt en een brede groep jongeren.
– Sami Souguir , voorzitter sogent