LabLand als duurzaamheidsambassadeur voor Stad Gent

Sinds 2017 treedt Stad Gent op als een van de ambassadeurs om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) in België onder de aandacht te brengen en te helpen implementeren. Hierbij worden burgers, organisaties, bedrijven en kennisinstellingen betrokken en aangestuurd om allerlei duurzaamheidsacties op touw te zetten.

Ook dit jaar draagt de Stad weer bij aan 17 concrete doelen en doet voor advies beroep op een aantal Gentse partners. Zo werd het derde Gentse duurzaamheidsrapport recent gelanceerd en LabLand was van de partij met expertise rond het verder verduurzamen van de stad.

Dat de Stad zich hiervoor engageert en een duidelijke rapportering voorziet, juichen wij dan ook enkel toe. Aanvullend hieraan zien wij vanuit de expertise van LabLand vooral oplossingen in het verlaten van de vertrouwde pistes om de SDG’s te kunnen bereiken. Het aanwakkeren van innoverende experimenten en de ondersteuning bij het opschalen van boeiende initiatieven lijkt ons bijzonder relevant om deze transitie te realiseren.

Meer lezen over de Sustainable Development Goals? Lees er hier alles over.