Een eerste pand voor circularwork.space

Het eerste circularwork.space pand is een feit!

Met trots kunnen we verkondigen dat we de sleutels van ons allereerste pand in handen hebben, een voormalige fruitwinkel in de Bevrijdingslaan in de Brugse Poort.

Speciaal voor die gelegenheid kwam niemand minder dan Gentse Schepen van Milieu, Klimaat en Wonen, Tine Heyse op bezoek.

Circularwork.space is één van de drie laureaten van de Circuit Circulair wedstrijd die de Stad organiseerde. Een initiatief om circulaire initiatieven een grondige duw in de rug te geven.

Dankzij deze subsidie kunnen we nu officieel uit de startblokken schieten en experimenteren rond het circulair ontwerpen van tijdelijke werkplekken. Door maximaal in te zetten op gerecupereerde materialen en demonteerbare inrichtingen kan de hele inrichting telkens vlot verhuisd worden om op toekomstige locaties te hergebruiken.

Tegen het einde van het jaar hopen we trouwens een tweede pand in beheer te nemen, geïnteresseerde eigenaars mogen dus steeds contact opnemen.

Het project is een manier om jonge ondernemers in de circulaire economie kansen te bieden, gaande van co-werkplekken tot etalageruimtes. Een eerste groep gebruikers zal hier vanaf april zijn intrek kunnen nemen.

Ben jij ook nog op zoek naar een plek om je circulaire activiteiten verder uit te werken of je innovatieve product/project in de kijker te zetten? Aarzel niet om meer informatie te vragen.

Meer lezen? Ook de pers was vrijdag van de partij om de start van dit project te vieren!