CASCO schiet uit de startblokken!

Het is officieel: we trapten met 12 enthousiaste partners het grensoverschrijdende project CASCO, Carbon Sink Construction, af in Antwerpen. Dit Interregproject zal een ecosysteem voor lokale en natuurlijke materialen in België en Nederland uitbouwen. Met ons consortium willen we dat bouwen met lokale en natuurlijke materialen de meest voor de hand liggende keuze wordt voor bouwprofessionals. Om dat doel te bereiken zullen we de komende drie jaar de vraag naar en het aanbod van biobased materialen vergroten.

Meer informatie via https://interregvlaned.eu/casco-carbon-sink-construction/over-ons

Op 14 november organiseren we een eerste internationale event om de inzichten uit het project met je te delen. Tijdens de Expert Day ‘Toekomstbestendig bouwen met biobased materialen’ geven we je een stand van zaken uit de bouwsector.

Meer informatie en inschrijven kan via https://nieuws.pixii.be/aanbod/opleidingen/toekomstbestendig-bouwen-met-biobased-materialen/

In dit project werken we samen met Pixii / Passiefhuis-Platform vzw, Avans University of Applied Sciences, Ghent University, murmuur architecten B.V. CVBA, Woonder.be, Inagro vzw, Labland vzw, FRAAi Architecten, KiemKracht, Pitterz en Seedscope Insight. CASCO wordt gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland.